EARTH HOUR 2024: Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră / Ciolacu: „Domeniul energiei are o importanță strategică”

EARTH HOUR 2024: Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră / Ciolacu: „Domeniul energiei are o importanță strategică”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/03/2024, 11:32

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30. Guvernul se alătură astfel campaniei globale de mediu Earth Hour (Ora Pământului).

„Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor.

Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă și în acest domeniu o oportunitate.

Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, „îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

Foto: Facebook

Ce este „Earth Hour”

Earth Hour este un eveniment global organizat anual, în care oamenii, comunitățile și organizațiile sunt încurajate să stingă luminile timp de o oră, ca o manifestare simbolică a angajamentului lor față de combaterea schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător.

Acest eveniment a fost inițiat de organizația de conservare a mediului World Wide Fund for Nature (WWF) și a avut loc pentru prima dată în Sydney, Australia, în 2007. De atunci, Earth Hour a devenit un eveniment global, implicând milioane de oameni din întreaga lume.

Scopul principal al Earth Hour este de a sensibiliza opinia publică cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra planetei și de a încuraja luarea de măsuri concrete pentru reducerea emisiilor de carbon și protejarea mediului. Prin stingerea luminilor pentru o oră, participanții transmit un mesaj puternic că sunt preocupați de viitorul planetei și sunt dispuși să acționeze pentru a-l proteja.

În timpul Earth Hour, mulți oameni și organizații organizează și alte evenimente conexe, cum ar fi concerte acustice, evenimente de conștientizare a mediului sau discuții publice despre soluțiile pentru schimbările climatice.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă regulile ITP. Vehiculele trebuie inspectate în fiecare an
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Cum a afectat seceta culturile din România?